Boczniakowe flaczki .doc

(0 KB) Pobierz

Składniki:

 

    koszyczek boczniaków czyli ok. 0,5 kg,

    włoszczyzna,

    olej,

    ziele i listki laurowe,

    sół (jak ktoś bardzo chce może kostkę lub jarzynkę), pieprz, curry, papryka słodka, ostra, imbir, gałka, majeranek

 

Przepis:

 

    Boczniaki umyć pokroić w paski i smażyć na oleju. Włoszczyznę obrać i ugotować z listkiem i zielem angielskim i solą. Wyjąć z wody i pokroić w słupki. Jak boczniaki będ? prawie miękkie dodać pokrojonego w talarki pora. A potem to wszystko do wywaru, warzywa też. Zrobic zasmażkę z łyżki mąki i oleju, tyle żeby nie było suche. Rozcieńczamy wywarem i do zupy. Przyprawić i jeszcze chwile gotować.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin