Salatka z solonych grzybow.doc

(0 KB) Pobierz

Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 30 min.

300 g grzybow solonych lub marynowanych,

3 kartofle ugotowane w mundurkach,

1 cebula,

4 pomidory,

150 g korniszonow,

3 jaja ugotowane na twardo,

1,5 lyzeczki musztardy,

2 lyzki oliwy,

1/3 lyzeczki cukru,

1/3 lyzeczki kminku,

1 lyzka siekanego koperku,

1 lyzka siekanej zielonej pietruszki,

sol, pieprz.

 

1. Ostudzone kartofle obrac i pokroic w cienkie paski.

2. Grzyby pokroic w plasterki o grubosci 2-3 mm.

3. Jaja obrac i pokroic w kostke.

4. Pomidory umyc i pokroic w cienkie plasterki, a kazdy z nich nastepnie na 4

czastki. Cebule obrac i drobno posiekac.

5. Wszystkie wymienione skladniki polaczyc ze soba, dodac oliwe, musztarde,

sol, cukier oraz przyprawy i starannie wymieszac.

6. Podawac posypana siekanym koperkiem i zielona pietruszka.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin