Befsztyk z Baraniną i Grzybami.doc

(0 KB) Pobierz

Składniki :

 

30 dag baraniny bez kości

 

5 suszonych uprzednio namoczonych grzybów

 

60 dag kiszonej kapusty

 

6 dag tłuszczu

 

2 cebule

 

sól i pieprz do smaku

 

Wykonanie :

 

Baraninę pokroić na drobne kawałki, obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu, włożyć oczyszczoną i pokrojoną cebulę i też zrumienić.

 

Dodać pokrojone w paseczki grzyby, wlać wodę, w której się moczyły, kapustę przepłukaną wodą dla pozbycia się nadmiaru kwasu.

 

Dodać nieco wody (ma być poniżej poziomu kapusty). Zamknąć szybkowar i ogrzewać 30 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin