Dip z awokado i pomidorów.doc

(0 KB) Pobierz

Składniki

 

• 2 miękkie awokado

• 2 posiekane ząbki czosnku

• sok z jednej cytryny

• 2 pomidory

• siekana kolendra lub natka pietruszki

• szczypta siekanej ostrej papryczki

• sól i pieprz

łyżka oliwy

 

Etapy przygotowania

 

1. Awokado obieramy, przecinamy na pół i wyjmujemy pestkę, miąższ rozgniatamy w misce rękami.

2. Pomidory należy sparzyć i obrać zeskórki następnie kroimy na ćwiartki i wycinamy środki.

3. Pozostały miąższ kroimy w kostkę wielkosci ca 1×1 cm

4. Warzywa skrapiamy oliwą i cytryną

5. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy posiekaną natką lub kolendrą, solą i pieprzem

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin