WIELKANOCNE PTASIE GNIAZDKA.doc

(78 KB) Pobierz
WIELKANOCNE PTASIE GNIAZDKA

WIELKANOCNE PTASIE GNIAZDKA

- jaja przepiórcze na bagietce z kiełkami 



 

Składniki na 6 porcji


 

18 jajeczek przepiórczych

 

 

1 mała makrela wędzona

 

 

2 łyżki majonezu, 1 łyżeczka musztardy

 

 

1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku

 

 

1 bagietka

 

 

kiełki lucerny, listki sałaty

 

 

Etapy przygotowania


 

1.

Jajka przepiórcze obmyć i ugotować na twardo (ok 4 min) i obrać ze skorupek.

 

 

 

 

2.

Makrelę obrać po czym zmielić i wymieszać z majonezem, musztardą i papryką. Bagietkę pokroić prostopadle na kromeczki grubości ok 2 cm. Smarować każdą kromkę masą, na środku układać jajeczka (2-3 w zależności od wielkości przekroju bagietki) a dookoła kiełki , które ładnie lepią się do pasty. Zamiast pasty mozna użyć np. majonezu z chrzanem. Gniazdka ułozyć na listkach sałaty.

 

 

 

 



 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin