Schab faszerowany.doc

(52 KB) Pobierz
Schab faszerowany

Schab faszerowany 

Przygotowanie: 15 minut

Pieczenie: ok. 1 godz.

Kaloryczność: 400 kcal/porcja


Składniki na 8 porcji
 

1 i 1/2 kg schabu środkowego

 

 

4 długie parówki

 

 

4 plastry żółtego sera

 

 

po 1/2 strąka żółtej i czerwonej papryki

 

 

majeranek

 

 

ząbek czosnku

 

 

sól, pieprz

 

 


Etapy przygotowania
 

1.

Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Długim ostrym nożem wyciąć w schabie głęboką kieszeń. Mięso natrzeć czosnkiem, oprószyć solą, pieprzem i majerankiem.

 

 

 

 

2.

Parówki obrać z plastikowych osłonek, zawinąć je ciasno w plastry żółtego sera. Obie papryki umyć, dokładnie osuszyć, pokroić w cienkie paski.

 

 

 

 

3.

Parówki i paprykę wsunąć w kieszeń schabu. Mięso spiąć lub zasznurować, posypać majerankiem. Zawinąć w folię aluminiową, piec około 1 godz. w temperaturze 200ľC, podlewając co jakiś czas wodą.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin