Składniki:
· 2 duże jajka
· 3/4 szklanki posiekanej bazylii
· 1/2 szklanki startego sera pecorino
· 1 łyżeczka zmielonego czarnego pieprzu
· sól
· 1 łyżka oliwy z oliwek
· 1 łyżka masła
Sposób przygotowania:
· 1 bochenek włoskiego chleba Panettone (można zastąpić zwykłym chlebem tostowym)
· 4 duże jajka + 2 żółtka
· 1 i 1/2 szklanki half’n'half (mieszanki piwa ciemnego i jasnego)
· 1/4 szklanki likieru amaretto
· 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
· 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
· starta skórka z 1 pomarańczy
· 5-6 łyżek masła, według potrzeb
3. Pieczone ziemniaki z rozmarynem i pancettą
· 500 g średnich ziemniaków z czerwoną łupiną
· 170 g cienko pokrojonej pancetty
· 1 i 1/2 łyżki posiekanego świeżego rozmarynu
· 1/2 łyżeczki soli
· 1/2 łyżeczki grubego czarnego pieprzu
tatanka.com