Sos cytrynowo-ananasowy.doc

(1 KB) Pobierz

Składniki na 4 porcje

 

• 150 ml gęstej kwaśnej śmietany

• 2 bardzo drobno posiekane plastry świeżego ananasa

• ¼ drobno posiekanej cytryny bez skórki i białych błonek

• ¼ szklanki drobno posiekanych liści kaktusa

• 1 mała drobno posiekana cebula

• 2 łyżki ciemnego cukru trzcinowego Muscovado

• 1 łyżka startej skórki cytrynowej

• po ½ łyżeczki ostrej musztardy Dijon i soli morskiej

• duża szczypta mielonych goździków

 

Etapy przygotowania

 

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki pod przykryciem na 2-4 godziny. Przed podaniem ponownie wymieszać i przełożyć do sosjerek.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin