tęczowiec
3 serki homogenizowane waniliowe (3x15 dag) 1 galaretka wiśniowa 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka agrestowa1 galaretka truskawkowa paczka biszkoptów (ja użyłam podłużnych)owoce do wyborupowyzej wersja z 5 serków
Sposób wykonania:
Tortownicę wyłożyć biszkoptami.1.Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, gdy zacznie tężeć wymieszać ją z jednym serkiem.Wyłożyć na biszkopty.2.Galaretkę wiśniową jak wyżej.Wymieszać z drugim serkiem i wyłożyć na masę cytrynową.3.Galaretkę agrestową robimy jak dwie poprzednie i mieszamy z trzecim serkiem.Wykładamy na masę wiśniową.4.Po zastygnięciu ostatniej masy układamy owoce(truskawki,ananasy z puszki,brzoskwinie,do wyboru).5.Galaretkę truskawkową przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.Gdy zacznie tężeć wylewamy na owoce.6.Wstawiamy do lodówki aby dobrze się schłodziło.SMACZNEGO!!!!A to wersja z ananasem:
guldek2