Marynata grecka z bazylią.pdf

(69 KB) Pobierz
Marynata grecka z bazylią
Drukuj przepis | Przepisy kulinarne Tesco
http://www.tesco.pl//kulinarne-inspiracje/marynata-grecka-z-bazylia//druk
Marynata grecka z bazylią
stopień trudności:
czas przygotowania: 00:10
marynowanie mięsa: 12:00
ilość porcji:
autor: Tesco
Składniki:
10 łyżek oliwy z oliwek
2 cebule
sok z 1 cytryny
1/2 szkl. posiekanych listków bazylii
przyprawy: pieprz, sól
Sposób przyrządzania:
Cebulę obierz, umyj i pokrój w plastry. Przełóż do miseczki, dodaj oliwę, sok z cytryny (uważaj,
aby pestki z cytryny nie wpadły do marynaty, gdyż przez nie marynata zgorzknieje). Listki
bazylii umyj, osusz i posiekaj grubo lub porwij w placach. Dodaj do miseczki i całość dopraw
solą i pieprzem. Włóż mięso do woreczka lub miseczki, zalej przygotowaną mieszanką.
Następnie szczelnie zamknij i potrząśnij, aby marynata dobrze się wymieszała i pokryła całe
mięso. Włóż do lodówki i marynuj ok. 12 godz.
1 z 1
2011-05-03 02:22
601117325.003.png 601117325.004.png 601117325.005.png 601117325.006.png 601117325.001.png 601117325.002.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin