Składniki:
230 g pieczarek w plasterkach
230 g szparagów konserwowych
4 jajka i 4 pomidory
sól i pieprz
1 łyżka soku cytrynowego
1 roztarty ząbek czosnku
3 łyżki oleju
1 łyżka siekanej pietruszki
150 g sera (Gouda)
100 g ogórków konserwowych
1 pęczek rzodkiewek
50 g majonezu
1/8 litra śmietany
curry
8 plasterków szynki gotowanej
Sposób przygotowania:
Jajka gotować 10 minut, zostawić do ostygnięcia, obrać i przekroić na pół.
Odkroić górę pomidorów, wyjąć środek.
Posypać solą i pieprzem, odwrócić by odciekła woda.
Przygotować marynatę, mieszając sok cytrynowy z małą ilością soli, pieprzu, czosnku, oleju i pietruszki.
Wymieszać z pieczarkami.
Ser, ogórki i rzodkiewki pokroić na cienkie plasterki, zmieszać z majonezem i śmietaną, posolić, przyprawić pieprzem i curry.
Pomidory nafaszerować i zakryć odciętymi wierzchami.
Zrolować plasterki szynki i podawać wszystko na jednym półmisku.
redwolfka