Rabarbarowa słodycz.doc

(113 KB) Pobierz

Rabarbarowa słodycz

 

600 g rabarbaru
150 g maki
75 g maki ziemniaczanej
1,5 lyzki proszku do pieczenia
150 g Kasi
150 g cukru
1 torebka cukru waniliowego
2 jajka
1 zoltko
3 bialka
szczypta soli
175 g cukru
1 lyzeczka soku z cytryny

 

Czas
pieczenia: 45 minut


 

Nieobrany rabarbar kroimy na kawalki o dlugosci 3 cm. Make ziemniaczana i proszek do pieczenia przesiewamy. Miekka margaryne, cukier i cukier wanioliowy ucieramy na krem i dodajemy stopniowo jajka, zoltko i po lyzce maki. Wkladamy do natluszczonej tortownicy. Na ciescie kladziemy rabarbar i pieczemy 45 w 180 stopniach C. Bialka ubijamy z sola na sztywna piane, dodajemy cukier i sok z cytryny. Po 25 minutach pieczenia wyjmujemy ciasto i okladamy je piana, a nastepnie pieczemy jeszcze 20 minut.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin