· MASA MLECZNA:
· 1/4 szkl. cukru,
· 1/4 szkl. mleka,
· 17,5 dag masła,
· 1 1/2 szkl. mleka w proszku.
· MASA CZEKOLADOWA:
· 20 dag kremu czekoladowego,
· 10 dag masła, łyżka kakao,
· 10 dag zmielonych orzechów laskowych,
· andruty,
· polewa czekoladowa.
1. Mleko z cukrem zagotować. Ostudzić. Masło utrzeć, dodawać na przemian zwykłe mleko i to w proszku.2. Masło utrzeć, dodać kakao i krem czekoladowy. Na koniec dodać podsmażone orzechy.3. Wafle przekładać na przemian masami, tak, by były po 2 warstwy oby kremów. Na noc wstawić do lodówki. Polać polewą, pokroić w kwadraty.
Są zdecydowanie lepsze od kupnych batoników. Dzieci się nimi zajadają;)
viktus