Batonik Knoppers.doc

(159 KB) Pobierz
Batonik Knoppers

Batonik Knoppers

Składniki

·         MASA MLECZNA:

·         1/4 szkl. cukru,

·         1/4 szkl. mleka,

·         17,5 dag masła,

·         1 1/2 szkl. mleka w proszku.

·         MASA CZEKOLADOWA:

·         20 dag kremu czekoladowego,

·         10 dag masła, łyżka kakao,

·         10 dag zmielonych orzechów laskowych,

·         andruty,

·         polewa czekoladowa.

 

Etapy przygotowania

1. Mleko z cukrem zagotować. Ostudzić. Masło utrzeć, dodawać na przemian zwykłe mleko i to w proszku.
2. Masło utrzeć, dodać kakao i krem czekoladowy. Na koniec dodać podsmażone orzechy.
3. Wafle przekładać na przemian masami, tak, by były po 2 warstwy oby kremów. Na noc wstawić do lodówki. Polać polewą, pokroić w kwadraty.

Są zdecydowanie lepsze od kupnych batoników. Dzieci się nimi zajadają;)

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin