3bit.doc

(22 KB) Pobierz

3 BIT

50 dkg ciastek pepitek
3 kremówki
3 śmietan fix
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego trzeba je ugotować w tej puszce zamkniętej w garnku z wodą 2 godz. powstanie karmel.

Budyń:
3/4 l mleka
2 łyżki mąki wrocławskiej
2 łyżki maki ziemniaczanej
1 budyń śmietankowy
1/2 szkl cukru

Wykonanie budyniu:
odlać pół szkl mleka i rozrobić w nim mąkę z budyniem, resztę mleka zagotować z cukrem i dodać rozrobiona wcześniej mąkę.

Do gorącego budyniu włożyć 2/3 kostki Kasi i mocno wymieszać żeby sie połączyło i wylać na petitki.

Składanie ciasta:
pepitki
budyń
pepitki
karmel czyli to mleko w puszce gorące
pepitki
kremówka ubita ze smietan fixem na sztywno
na wierzch zetrzeć czekolade

 

 

 

 

 

-herbatniki ok 8-9 małych paczek (paczka waży ok 65 g)

-masa karpatkowa Delecty (ale nie błysawiczna)

-karmel -ja ostatnio kupuję już gotowy z firmy Mirornik "Rudududu",masa jest świetna i nie wymaga gotowania

-śmietana 30% 200 ml+ cukier i żelatyna (zamiast śmitan fix)

Ja robię to tak:
Blaszkę wykładam ciastami,na to daję karmel (można go podgrzać ze 30 sekund w mikrofali to łatwiej się rozsmaruje).
Znowu ciastka a na nie krem karpatkowy zrobiony wg przepisu na opakowaniu.
Znowu ciastka a na nie wykładam ubitą śmietanę z odrobiną cukru i rozpuszczoną żelatyną.
Wierzch posypuję startą gorzką czekoladą.

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin