3 BIT 50 dkg ciastek pepitek 3 kremówki 3 śmietan fix 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego trzeba je ugotować w tej puszce zamkniętej w garnku z wodą 2 godz. powstanie karmel. Budyń: 3/4 l mleka 2 łyżki mąki wrocławskiej 2 łyżki maki ziemniaczanej 1 budyń śmietankowy 1/2 szkl cukru Wykonanie budyniu: odlać pół szkl mleka i rozrobić w nim mąkę z budyniem, resztę mleka zagotować z cukrem i dodać rozrobiona wcześniej mąkę. Do gorącego budyniu włożyć 2/3 kostki Kasi i mocno wymieszać żeby sie połączyło i wylać na petitki. Składanie ciasta: pepitki budyń pepitki karmel czyli to mleko w puszce gorące pepitki kremówka ubita ze smietan fixem na sztywno na wierzch zetrzeć czekolade
-herbatniki ok 8-9 małych paczek (paczka waży ok 65 g) -masa karpatkowa Delecty (ale nie błysawiczna) -karmel -ja ostatnio kupuję już gotowy z firmy Mirornik "Rudududu",masa jest świetna i nie wymaga gotowania -śmietana 30% 200 ml+ cukier i żelatyna (zamiast śmitan fix) Ja robię to tak: Blaszkę wykładam ciastami,na to daję karmel (można go podgrzać ze 30 sekund w mikrofali to łatwiej się rozsmaruje). Znowu ciastka a na nie krem karpatkowy zrobiony wg przepisu na opakowaniu. Znowu ciastka a na nie wykładam ubitą śmietanę z odrobiną cukru i rozpuszczoną żelatyną. Wierzch posypuję startą gorzką czekoladą.
Przemo1978