Pascha.pdf

(30 KB) Pobierz
59392590 UNPDF
Pascha
Składniki Przepis
1 kg twarogu trzykrotnie
mielonego
10 dag masła
pół szkanki śmietanki kremówki
6 żółtek
40 dag cukru pudru
cukier waniliowy
2 łyżki żelatyny
30 dag bakalii
owoce i bakalie do dekoracji
Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Żelatynę
rozpuścić w ćwierć szklanki wody (zależnie od
przepisu na opakowaniu zagotowac lub nie). Masło
utrzeć do białości, stopniowo dodawać twaróg ubite
żółtka z cukrem, śmietankę i cukier waniliowy. Na
końcu masę wymieszać z koniecznie przestudzoną
żelatyną i przełożyć do tortownicy. Paschę wstawić
do lodówki, żeby zastygła. Potem delikatnie zdjąć
bok tortownicy i udekorować.
59392590.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin