Placki po zbójnicku.pdf
(
32 KB
)
Pobierz
39756016 UNPDF
Placki po zbójnicku
Składniki Przepis
Gulasz:
pół kilo wołowinki
spora cebula
kilka pieczarek (niekoniecznie)
mąka
sól, pieprz
Przyrządzić gulasz wołowy:
Wołowinę w kostce i pokrojoną cebulkę podsmażyć
na oleju, wrzucić do rondelka, zalać wodą, tak żeby
przykryła całe mięsko i dusić z solą i pieprzem do
miękkości. W razie potrzeby uzupełniać wodą. Pod
koniec duszenia można dodać podsmażone cząstki
pieczarek. Gulasz zagęścić mąką, musi być gęsty,
żeby nie uciekał z placków ziemniaczanych,
przyprawić do smaku odrobiną kostki rosołowej,
ostrej papryki i czym tam kto lubi.
Zrobic placki:
Ziemniaki zetrzeć bardzo drobno (jak będą za
rzadkie to odlać z nich wodę), wymieszać z jajkiem,
mąką i startą cebulką. Smażyć na oleju spore placki,
większe od zwykłych ziemniaczanych.
Na każdy placek nałożyć sporą porcję gulaszu,
złożyc go w pół i podawać z surówkami albo
ogóreczkami kiszonymi.
Placki:
ziemniaki
jajko
mąka zwykła i ziemniaczana
przyprawy
ewentualnie cebulka
Pycha, pycha!
Aż ochoty na nie nabrałam ;-))
Plik z chomika:
mzyla
Inne pliki z tego folderu:
Żółta sałata z pędami bambusa.pdf
(32 KB)
Żydowska sałatka warzywna.pdf
(44 KB)
Świąteczny tort z Linzu.pdf
(35 KB)
Śledzie w marynacie.pdf
(32 KB)
Łazanki.pdf
(48 KB)
Inne foldery tego chomika:
chemia nowej ery 1 wszystkie!!!
ciasta siostry Anastazji
Dokumenty
filmy
Galeria
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin