Z kapusty pekińskiej z pomarańczami i morelami.doc

(45 KB) Pobierz

Z kapusty pekińskiej z pomarańczami i morelami



Składniki

40 dag kapusty pekińskiej, 2 pomarańcze, 4 morele suszone, 100 ml soku pomarańczowego, 2 łyżeczki musztardy, 2 łyżeczki majonezu, sok z cytryny, pieprz

Sposób przyrządzania

Kapustę i morele drobno poszatkować, zmieszać. Pomarańcze umyć, obrać, pokroić w kostkę i dodać do kapusty. Majonez połączyć z musztardą i, mieszając, powoli dodać sok pomarańczowy. Doprawić pieprzem i sokiem z cytryny.

1 porcja zawiera: 2,2 g białka, 3,4 g tłuszczu, 3,6 g błonnika, 4 mg cholesterolu.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin