Papryka faszerowana.pdf
(
30 KB
)
Pobierz
5857282 UNPDF
Papryka faszerowana
Składniki:
4 kg papryki czerwonej
kiść winogron (60 dag)
1 kg marchwi
seler
2 korzenie chrzanu
10 łyżek cukru
13 dag miodu
litr octu (6 proc.)
15 łyżek soli
150 ml oleju
po 15 ziaren pieprzu i ziela angielskiego
12 listków laurowych
Przygotowanie:
1.5 l wody zagotować z cukrem, octem, miodem, 10 łyżkami soli i przyprawami. Do
gorącej zalewy włożyć na 3-4 minuty umyte i oczyszczone z nasion strąki papryki. Wyjąć,
osączyć. Marchew i seler oczyścić, pokroić. Zalać zalewą i gotować ok. 10 min pod
przykryciem. Odcedzić (wywar pozostawić) i ostudzić. Papryki w środku oprószyć solą i
odstawić na 5 minut. Do połowy napełnić warzywami, na wierzchu ułożyć umyte
winogrona. Paprykę włożyć do słojów, dodać oczyszczony, pokrojony chrzan. Zalać
zalewą do wysokości 1,5 cm od brzegu słoja. Do każdego naczynia wlać trochę oleju.
Zamknąć.
Danie na: pow.10 osób
Jedna porcja zawiera: 200 kcal
Czas przygotowania: 60 min
Plik z chomika:
ania2010.1990
Inne pliki z tego folderu:
Kuchnia - PRZETWORY.pdf
(752 KB)
Marynaty.doc
(35 KB)
Żeberka wędzone (Stary oryginalny przepis).pdf
(28 KB)
Zimowa sałatka ogórkowa.pdf
(30 KB)
Włoszczyzna solona.pdf
(28 KB)
Inne foldery tego chomika:
&&& ciasto na pierogi
&&& kartoflane racuchy
&&& naleśniki
&&& pizza
&&& zapiekanki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin