Bitki wołowe w śmietanie.pdf
(
39 KB
)
Pobierz
70612933 UNPDF
Bitki wołowe w śmietanie
50 dag miękkiej wołowiny (zrazówka)
bułka bez skórki
mleko
1 jajo
4 dag masła
2 dag mąki
12 dag śmietany
sól, pieprz
Sposób wykonania :
Pomimo że kotlety siekane wołowe nie należą do najlepszych, jednak wyjątek stanowią
bitki w śmietanie, jeżeli są bardzo starannie zrobione.
Namoczyć w mleku bułkę, mięso posiekać, posolić, dodać pieprzu.
Wycisnąć bułkę z mleka, posiekać z nią mięso jeszcze raz, wbić żółtko, dodać roztopioną
łyżkę masła i białko ubite na pianę.
Masę wymieszać doskonale rękami.
Robić na stolnicy okrągłe kotlety grubości dużego palca.
Otaczać je w mące i smażyć na maśle, na wolnym ogniu, aby mocno się nie zrumieniły.
Śmietanę wymieszać z mąką (pół łyżki), podlać nią bitki na patelni i dosmażyć,
Plik z chomika:
New2018
Inne pliki z tego folderu:
pieczen rzymska (klops).mht
(676 KB)
Baranina z kapustą włoską.pdf
(38 KB)
Befsztyk wiejski.pdf
(42 KB)
Baranina z fasolą1.pdf
(55 KB)
Bitki wołowe z papryką.pdf
(43 KB)
Inne foldery tego chomika:
▣ Rączka gotuje
_Kulinaria
۞ Kuchnia Turecka
Alkohole
CIASTA BEZ PIECZENIA ═══════════════
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin