TORT MAKOWY FELICJI SK�ADNIKI 30 DKG MAKU MLEKO 8 JAJEK 25 DKG MAS�A 25 DKG CUKRU 10 DKG ORZECH�W 10 DKG RODZYNEK CUKIER WANILIOWY CZEKOLADA I MIGDA�Y DO DEKORACJI SPOS�B PRZYGOTOWANIA MAK SPARZY� MLEKIEM I ZMIELI� TRZY RAZY. �ӣTKA UTRZE� Z MAS�EM DODAJ�C PO �Y�CE CUKRU, A POTEM PO �Y�CE MAKU, CUKIER WANILIOWY. UBI� PIAN� Z BIA�EK I DODA� POWOLI DO MASY. NA KO�CU DODA� BAKALIE. PIEC W POSYPANEJ BU�K� TART� TORTOWNICY. POLA� CZEKOLAD I UDEKOROWA� MIGDA�AMI. DODATKOWE INFORMACJE SK�ADNIKI NA MA�� TORTOWNIC� TORT MAKOWY 1 SK�ADNIKI 1 1/2 SZKLANKI MAKU 1/2 SZKLANKI RODZYNEK, ORZECH�W, MIGDA��W 1/2 KOSTKI MAS�A SZKLANKA CUKRU 4 JAJKA 2 JAB�KA 6 �Y�EK KASZY MANNY �Y�ECZKA PROSZKU DO PIECZENIA AROMAT POMARA�CZOWY SPOS�B PRZYGOTOWANIA SUCHY MAK ZEMLE�. MAS�O UTRZE� Z CUKREM I �ӣTKAMI, DODA� KASZ�, MAK, STARTE NA GRUBEJ TARCE JAB�KA, BAKALIE I AROMAT. BIA�KA UBI� I OSTRO�NIE PO��CZY� Z MAS� I PROSZKIEM DO PIECZENIA. WY�O�Y� DO NASMAROWANEJ TORTOWNICY I PIEC OK 45 MINUT W TEMPERATURZE 220 STOPNI. MO�NA POLA� BIA�� LUB CIEMN� POLEW�. CZ�STO PRZEKRAJAM GO NA Pӣ TAK JAK BISZKOPT I PRZEK�ADAM KREMEM NP. KAKAOWYM LUB CZEKOLADOWYM
moniit33