Ziemniaki pieczone z mięsem wieprzowym po białowiesku.doc

(52 KB) Pobierz
Ziemniaki pieczone z mięsem wieprzowym po białowiesku

Ziemniaki pieczone z mięsem wieprzowym po białowiesku 

Przygotowanie: 15 minut

Pieczenie: 40 minut

Kaloryczność: 330 kcal/porcja


Składniki na 4 porcje
 

1 kg ziemniaków

 

 

30 dag wieprzowiny

 

 

2 cebule

 

 

olej

 

 

2 ząbki czosnku

 

 

majeranek, sól, pieprz

 

 


Etapy przygotowania
 

1.

Wieprzowinę umyć, osuszyć, pokroić na niewielkie kawałki.

 

 

 

 

2.

Czosnek obrać i posiekać, cebulę obrać i pokroić w piórka. Wieprzowinę wymieszać z warzywami.

 

 

 

 

3.

Kartofle obrać, opłukać, osuszyć i pokroić w ćwiartki. Ułożyć je na blasze posmarowanej olejem, dołożyć wieprzowinę z warzywami, posypać majerankiem, solą i pieprzem.

 

 

 

 

4.

Piec na złoto około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin