Ziemniaki nadziewane sledziamiPorcja dla 4 osob. Czas przygotow. 1,5 godz.8 duzych ziemniakow,2 opakowania naturalnego jogurtu,1/8 l kwasnej smietany,peczek kopru,peczek pietruszki,peczek szczypiorku,6 wymoczonych filetow matiesow,2 czerwone papryki,sol, pieprz, pieprz cayenne.1. Ziemniaki umyc, owinac folia aluminiowa i piec ok. 1 godz. w ogrzanym dotemp. 225żC piekarniku.2. W tym czasie przygotowac sos. Jogurt wymieszac ze smietana, dodac poszatkowana pietruszke i koperek. Przyprawic sola, pieprzem i pieprzem cayenne.Odstawic.3. Filety sledziowe i papryke pokroic w paski, wymieszac z pokrojonym drobnoszczypiorkiem.4. Upieczone ziemniaki naciac na srodku gleboko i wypelnic farszem sledziowopaprykowym. Ulozyc na polmisku przybranym zielenina. Osobno podac sos.
DODOX