KARP PO ŻYDOWSKU(1).doc

(36 KB) Pobierz
KARP PO ŻYDOWSKU

KARP PO ŻYDOWSKU



1 kg oczyszczonej ryby,
1 1 kg cebuli,
10 dag rodzynek,
10 dag migdałów i orzechów


karp po zydowsku

 

 

 

 

 

Cebulę pokroić w talarki, zalać wodą (tylko tyle aby przykryć cebulę) i gotować do miękkości, włożyć głowy z ryb i obgotowywać na bardzo małym ogniu (około 10 do 15 minut). Wyjąc głowy.

Orzechy i migdały posiekać w paseczki, wrzucić do cebuli razem z rodzynkami. Oczyszczoną rybę pokroić w dzwonka i włożyć do cebuli. Gotować na małym ogniu 10-15 minut.
Ugotowane dzwonka wyłożyć na półmisek i zalać cebula z bakaliami. Postawić w chłodnym miejscu do stężenia.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin