· boczek - 15 dag
· cebula - 2 szt
· fasola biała - 70 dag
· kiełbasa toruńska - 1,5 laski
· koncentrat pomidorowy - 2 puszki
· majeranek - 2 łyżeczki
· papryka mielona - 1 łyżeczka
· pieprz czarny - 1 do smaku
· sól - 1 do smaku
1. Fasolkę dokładnie wypłukać i namoczyć na 10 godzin.. Ugotować w tej samej wodzie do miękkości, pod koniec gotowania posolić.
2. Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć następnie dodać posiekaną cebulę dalej smażąc. Kiełbasę pokroić w kostkę i osobno podsmażyć na patelni.
3. Do ugotowanej fasolki włożyć boczek z cebulą, kiełbasę, koncentrat pomidorowy, roztarty majeranek i paprykę oraz do smaku sól. Wszystko razem podgotować mieszając.
prosze