Naleśniki budyniowe
Składniki
· Na ciasto:
·
· 2 jajka
· Szklanka mleka
· Szklanka wody
· Budyń śmietankowy bądź waniliowy
· 10 łyżek mąki pszennej
· 8 łyżek mąki kukurydzianej
· 2 łyżki oleju (opcjonalnie)
· szczypta soli.
· Nadzienie:
· Świeże maliny
· Budyń waniliowy
Sposób przygotowania
1. Ciasto:
2. Wszystkie składniki łączymy, miksujemy przez około 3 minuty aż wszystkie składniki połączą się w idealną masę. Koniecznie odstawiamy na 30 minut do odstania!
3. Budyń gotujemy, zostawiamy do ostygnięcia. Maliny kroimy na plasterki i układamy na naleśniku. Po przestygnięciu masy budyniowej, wykładamy ją na naleśnik z owocami i zwijamy.
4. Smacznego!
justyna6-1986