Naleśniki budyniowe.docx

(30 KB) Pobierz

Naleśniki budyniowe

Naleśniki budyniowe

Składniki

·         Na ciasto:

·          

·         2 jajka

·         Szklanka mleka

·         Szklanka wody

·         Budyń śmietankowy bądź waniliowy

·         10 łyżek mąki pszennej

·         8 łyżek mąki kukurydzianej

·         2 łyżki oleju (opcjonalnie)

·         szczypta soli.

·         Nadzienie:

·          

·         Świeże maliny

·         Budyń waniliowy

Sposób przygotowania

1.      Ciasto:

2.      Wszystkie składniki łączymy, miksujemy przez około 3 minuty aż wszystkie składniki połączą się w idealną masę. Koniecznie odstawiamy na 30 minut do odstania!

3.      Budyń gotujemy, zostawiamy do ostygnięcia. Maliny kroimy na plasterki i układamy na naleśniku. Po przestygnięciu masy budyniowej, wykładamy ją na naleśnik z owocami i zwijamy.

4.      Smacznego!

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin