kotlety faszerowane.doc

(556 KB) Pobierz

Kotlety faszerowane 

Przepis pochodzi z książki "173 specjały siostry Anastazji" 


Trudność: trudniejsze

 

Składniki
 

60 dag schabu

 

 

 

 

6 plasterków szynki

 

 

 

 

2 jajka na twardo

 

 

 

 

2 jajka surowe

 

 

 

 

1 duża czerwona papryka (świeża)

 

 

 

 

zielona pietruszka

 

 

 

 

masło

 

 

 

 

bułka tarta

 

 

 

 

sól

 

 

 

 

pieprz

 

 

 

 

olej

 

 

 

 


Etapy przygotowania
 

1.

Mięso podzielić na porcje, doprawić i cienko rozbić. Na każdą porcję mięsa połozyć plasterek gotowanego jajka, szynkę, kawałek papryki, troszkę masła, posypać zieloną pietruszką.

 

 

 

 

 

 

2.

Mięso złożyć na pół, brzegi zbić tłuczkiem do mięsa, aby sie dobrze skleiły. surpwe jajk roztrzepać. Mięso panierować w jajku i bułce tartej. Smazyć na oleju z obu stron.

 

 

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin