Zupa z fasolki szparagowej z ryżem.doc

(6 KB) Pobierz
Zupa z fasolki szparagowej z ry¿em

Zupa z fasolki szparagowej z ryżem

 

Składniki:

5 szklanek Bulionu warzywnego WINIARY (z kostki)

40 dag młodej fasolki szparagowej

po 4 łki zielonego groszku i kukurydzy

marchewka

10 dag ryżu długoziarnistego

półczka koperku

cukier

l

jogurt naturalny 2-proc.

lub śmietana 12-proc.

 

Fasolkę opłucz, odetnij końce i pokrój na kawałki długości około 3 cm. Teraz zalej je zimnym bulionem i gotuj. Gdy bulion zacznie wrzeć, wsyp ryż.

 

Marchewkę opłucz, oczyść i pokrój w drobną kostkę i wraz z groszkiem oraz kukurydzą dodaj do fasolki. Gotuj, aż fasolka będzie miękka. Na koniec wsyp drobno pokrojony koperek i dopraw do smaku cukrem i solą.

 

Zupę możesz zabielić kilkoma łkami jogurtu naturalnego lub śmietany.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin