placek kokosowo-jabłkowy.txt

(1 KB) Pobierz
Ciasto kokosowo-jab�kowe
	�atwe
Sk�adniki	Przepis
Biszkopt:
4 jaja
1szkl. cukru
1szkl.m�ki tortowej
1 i 1/2 �y�eczki proszku do pieczenia
2 �y�ki oleju
1 �y�ka octu
1/2 �y�ki wody

Masa:
1kg.jab�ek
3szkl.wody+0.5szkl.wody do budyniu
szczypta kwasku cytrynowego
2 �y�ki cukru
2 budynie �mietankowe

Polewa:
20dag.margaryny
20dag.cukru
20dag.kokosu
2 jaja	Biszkopt:
Bia�ka ubi� na sztywn� pian� dodaj�c cukier.��tka,olej,ocet,wode powoli wymiesza� w miseczce i wlewa� powoli do ubitej piany dalej ubijaj�c.Nast�pnie doda� przesian� m�k� wymieszan� z proszkiem do pieczenia,delikatnie wymiesza� i wyla� na blache.Upiec.
Masa:
Jab�ka obra� i pokroi� w �semki.Ugotowa� chwilke w trzech szklankach wody z cukrem i kwaskiem cytrynowym (pilnowa� aby jab�ka sie nie rozpad�y)Wyj�� z wody i roz�o�y� na upieczony biszkopt.Na wodzie z jab�ek ugotowa� budynie �mietankowe i gor�cy wyla� na jab�ka.
Polewa:
Roztopi� margaryn�,doda� cukier,wi�rki,2 ��tka i ubit� piane z bia�ek.Wyla� polew� na budy� i zapiec na z�oty kolor.

Pozostawi� do wystudzenia.Ciasto musi by� zimne do krojenia bo inaczej budy� nam sie wyleje.

Smacznego!!!

Jest to ulubiony placek mojego m�a;)
Zgłoś jeśli naruszono regulamin