Sernik na zimno z owocami(1).pdf

(42 KB) Pobierz
37870105 UNPDF
Sernik na zimno z owocami
Składniki
2 serki waniliowe, owoce (czereśnie, maliny, pomarańcze lub ananasy), pół paczki
biszkoptów, budyń czekoladowy, 2 łyżeczki żelatyny, galaretka owocowa, bita śmietana
Sposób przyrządzania
Przygotować budyń czekoladowy (według przepisu na opakowaniu), zmniejszając o 1/5
ilość mleka. W małej ilości zimnej przegotowanej wody namoczyć żelatynę, a gdy
napęcznieje, podgrzać, ostudzić i połączyć z serkami. Przelać do tortownicy, wstawić do
lodówki. Budyń lekko przestudzić, jeszcze ciepły wyłożyć na masę serową, na wierzchu
ułożyć biszkopty, tak by wystawały. Formę znów wstawić do lodówki. Na zimnym cieście
ułożyć owoce (truskawki, czereśnie, maliny, pomarańcze lub ananasy), zalać wcześniej
rozpuszczoną galaretką owocową, udekorować bitą śmietaną.
 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin