Mazurek orzechowy z miodem.doc

(126 KB) Pobierz
Mazurek orzechowy z miodem

Mazurek orzechowy z miodem

 

 

składniki

·         20 dag orzechów włoskich

·         100 ml miodu

·         10 dag cukru pudru

·         3 białka

·         1 duży wafel (30/25 cm)

 
                     
 
sposób przygotowania

Posiekaj - niezbyt drobno - orzechy włoskie. Ubij białka, a gdy będą sztywne, zacznij powoli wsypywać cukier, cały czas ubijając. Do lśniącej piany wlej miód, wrzuć orzechy i delikatnie, ale dokładnie wymieszaj. Wyłóż blachę papierem do pieczenia, ułóż na niej wafel i wylej na niego masę orzechową. Piecz około 20 minut w temp. 180°C. Uwaga: ten mazurek można także piec na opłatkach.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin