Jaś fasola.pdf
(
42 KB
)
Pobierz
36428915 UNPDF
Jaś fasola
Składniki
30 dag fasoli Jaś, 3 ogórki konserwowe, por, 4 ząbki czosnku,
łyżka świeżych posiekanych liści cząbru lub łyżeczka suszonego.
Sos: 3 łyżki keczupu, 3 łyżki oliwy, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Fasolę zalać dużą ilością wrzątku i odstawić na 2 godz. Następnie osączyć i ugotować w
świeżej osolonej wodzie. Odlać i ostudzić. Ogórki pokroić w półkrążki, por - w krążki.
Dodać przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Do keczupu dolewać - po kilka
kropli - oliwę, cały czas ucierając. Warzywa wymieszać z sosem.
Plik z chomika:
tadeusz.grzywacz
Inne pliki z tego folderu:
Z selera i banana l.pdf
(53 KB)
Z pierwszych owoców w galarecie.pdf
(52 KB)
Z paluszkami krabowymi.pdf
(49 KB)
Z ogórków i jaj.pdf
(43 KB)
Z mrożonych warzyw i kurczaka.pdf
(53 KB)
Inne foldery tego chomika:
» coś z procentem
» na słodko
» przetwory
►Kulinaria
chleb własnego wypieku
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin