Kuracja na oczyszczenie nerek do wydruku.doc

(154 KB) Pobierz

Strona

     1

Kuracja oczyszczająca nerki

Kuracja  oczyszczająca nerki

Czas trwania kuracji  - 9 tygodni

Kurację należy powtarzać minimum co pół roku, ale nie wcześniej niż po 6 tygodniach po zakończeniu poprzedniej. Trzeba wiedzieć, że organizm kontynuuje samooczyszczenie do trzech tygodni po zakończeniu przyjmowania ziół. Kurację można przeprowadzać u dzieci od 12 roku życia.

Produkty potrzebne do przeprowadzenia kuracji:

Sól Faraona (Natrihydrocorbonas),

1-na torebka korzenia hortensji

1-na torebka korzenia sadźca,

1-na torebka korzenia prawoślazu,

Liść mięty pieprzowej (ekologiczny)

Ekstrakt z nawłoci  Solidago – w przypadku uczulenia wyłączyć z kuracji

Tlenek magnezu – kapsułki 300 mg.

Natka i korzeń pietruszki,

Napój imbirowo – cytrynowy

Czysta wódka 40 %

 

Wstępem  do  kuracji  jest  3  tygodniowe  przyjmowanie  codziennie   Soli   Faraona  z  wódką. Co rano na czczo wziąć na język pół łyżeczki soli i rozpuścić ją w ustach z 20 ml (1, 1/2 łyżki stołowej  czystej wódki. Wymieszać krótko w ustach podane składniki tak, jakbyśmy płukali zęby lub dziąsła i połknęli je.  Można zastąpić wódkę wodą, ale wiąże się z tym zwolnienie procesu odkwaszania.

Sześciotygodniowa kuracja polega na codziennym piciu wywary z mięty, wywaru z mieszanki ziołowej (hortensja/sadziec/prawoślaz) i wywaru z natki pietruszki. Ważne jest, by wywar z mięty przyjmować rano i wieczorem. Kolejność  i czas przyjmowania pozostałych wywarów, obojętna.

 

Wywar z mięty pić dwa razy dziennie (rano i wieczorem ) po 250 ml. 1, ½ łyżki stołowej suszonych ziół, zalać 250 ml wrzątku i zaparzyć przez 5 minut. Odcedzić i wypić. Jednocześnie z z wieczorną porcją mięty połknąć 1 kapsułkę tlenku magnezu.

Wywar z 3-ch gatunków ziół : hortensji, sadźca, prawoślazu sporządzony w następujący sposób: co wieczór wsypać do szklanki pół łyżki każdego z wymienionych produktów zalać 250 ml zimnej wody. Zawiesinę tę zagotować rano i gotować na wolnym ogniu przez około 15 min, odcedzić. Po ostygnięciu dodać 15 kropli ekstraktu z nawłoci i tak sporządzony napój  popijać małymi łykami. Całość wypić w ciągu 1 godziny.

Wywar z natki pietruszki -  zagotować 2 litry wody i na wrzącą wodę wsypać 20 czubatych łyżek natki pietruszki ( 110 g). Gotować na małym ogniu pod przykryciem 15 min. Wywar podzielić na 10 porcji po 180 ml. każda i zamrozić. Pić codziennie po jednej porcji. Po rozmrożeniu pić zimne. Wywar z natki pietruszki pić osobno nie łącząc z innymi wywarami. Po spożyciu całego zapasu sporządzić nowy.

Podczas 6 tygodniowej kuracji ziołowej należy w ciągu każdego dnia wypić 1 litr napoju imbirowo – cytrynowego.

Piątego dnia kuracji należy spożyć korzeń pietruszki,  rozgotowany do miękkości i rozgnieciony z odrobiną oliwy z oliwek i dwiema łyżkami stołowymi posiekanej natki  pietruszki. Powtarzać przyjmowanie  tego purre co tydzień do końca trwania kuracji. Dla ułatwienia propozycja rozpoczęcia kuracji to poniedziałek, tak by  każdy piątek był dniem spożycia przecieru z korzenia pietruszki.

 

Od czwartego tygodnia kuracji rozpocząć ponowne przyjmowaniem Soli Faraona z wódką i kontynuować to do końca kuracji, czyli przez kolejne 3 tygodnie.

 

 

3 tygodnie wstępne

Sól Faraona

1-3 tygodni kuracji

 

 

 

Raz w tygodniu

Codziennie:

Wywar z mięty,

Wywar z korzenia hortensji, sadźca, prawoślazu,

Wywar z natki pietruszki,

Napój imbirowo – cytrynowy,

1 kapsułka tlenku magnezu

 

Zjadać przecier z korzenia pietruszki

 

4-6 tygodnia kuracji

 

 

 

Raz w tygodniu

 

Codziennie

Wywar z mięty,

Wywar z korzenia hortensji, sadźca, prawoślazu,

Wywar z natki pietruszki,

Napój imbirowo – cytrynowy,

1 kapsułka tlenku magnezu

 

Zjadać przecier z korzenia pietruszki

 

 

 

Napój imbirowo cytrynowy

Składniki:

·         Około świeżego imbiru 120 – 140 g,

·         5 cytryn,

·         2 łyżki stołowe syropu klonowego (nie używać miodu),

·         Woda mineralna gazowana

 

Imbir obrać cienko ze skórki i utrzeć na tarce z  małymi otworkami. Cytryny umyć i sparzyć wrzątkiem, skórkę zetrzeć na tarce, z cytryn wycisnąć sok. Połączyć razem starty imbir z sokiem z cytryny i syropem klonowym. Wszystkie składniki wymieszać lub zmiksować. Następnie przełożyć do gazy lub na gęste sito i odcedzić sok. Miąższ wyrzucić. Odciśnięty sok można przechowywać w lodówce przez kilka dni. Przed rozcieńczeniem należy dobrze wymieszać sok.

 

Stosowanie napoju:

Do jednej szklanki mineralnej wody gazowanej dodać 17 ml. ( jedna głęboka łyżka stołowa) soku imbirowo – cytrynowego. Wypijać dziennie cztery szklanki tak przygotowanego napoju.

 

Opracowanie przygotowano

 

Na zlecenie Fundacji

Klinika XXI wieku - Altemedyc

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin