Smażony stek z antrykotu podawany z dipem czosnkowym.pdf

(90 KB) Pobierz
Smażony stek z antrykotu podawany z dipem czosnkowym
Szablon do druku przepisu | Przepisy kulinarne Tesco
http://www.tesco.pl/kulinarne-inspiracje/smazony-stek-z-antrykotu-po...
Smażony stek z antrykotu podawany z dipem czosnkowym
stopień trudności:
czas gotowania: 00:45
ilość porcji: 4
Składniki:
4 plastry antrykotu wołowego
34 łyżki oliwy z oliwek
przyprawy: sól, pieprz
Składniki do przygotowania dipu:
100 ml jogurtu naturalnego
100g majonezu
4 ząbki czosnku
przyprawy: sól
Sposób przyrządzania:
Plastry umyj, nasmaruj oliwą i odstaw do lodówki na 30 min. W międzyczasie przygotuj dip
czosnkowy: wymieszaj jogurt z majonezem i wyciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku.
Dopraw solą. Następnie wyjmij mięso z lodówki i smaż steki na suchej patelni na średnim ogniu
przez 4 min z każdej strony. Po ściągnięciu z patelni dopraw solą i pieprzem. Podawaj z
wcześniej przygotowanym dipem czosnkowym.
1 z 1
2010-06-26 00:01
317586381.002.png 317586381.003.png 317586381.004.png 317586381.005.png 317586381.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin