Gofry drożdżowe.pdf
(
58 KB
)
Pobierz
Gofry drożdżowe
Gofry drożdżowe
SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
W odrobinie ciepłego (jednak nie gorącego) mleka rozpuszczamy 1,5 dag drożdży i pozostawiamy do
wyrośnięcia. W tym czasie do przesianej mąki pszennej (25 dag, czyli ponad 1 szklanka) wbijamy 2
jaja, dodajemy 1 łyżkę masła (miękkiego albo roztopionego), dowolny aromat, szczyptę soli i rozczyn
drożdżowy. Ubijamy trzepaczką lub mikserem na wolnych obrotach, dolewając stopniowo mleko. Ile?
Podobnie jak w innych przepisach, do uzyskania ciasta o gęstszej niż na naleśniki konsystencji. Przed
smażeniem pozostawiamy ciasto na około godzinę.
Plik z chomika:
giwerski
Inne pliki z tego folderu:
Gofry 3.pdf
(54 KB)
Gofry 1.pdf
(57 KB)
Gofry 2.pdf
(52 KB)
Gofry czekoladowe.pdf
(61 KB)
Gofry drożdżowe.pdf
(58 KB)
Inne foldery tego chomika:
-- PRZYPOWIEŚCI CHRYSTUSA
!Vlad Artazov - z życia gwoździ
(■) DRZEWA GENALOGICZNE
►drzewa genealogiczne
►komunia
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin