GRUSZKI W POLEWIE CZEKOLADOWEJ l.pdf
(
42 KB
)
Pobierz
58405678 UNPDF
Gruszki w polewie czekoladowej
Składniki
5 gruszek, 3 łyżki cukru, cukier waniliowy, skórka otarta z jednej
cytryny. Polewa: tabliczka czekolady, 4 łyżki mleka
Sposób przyrządzania
Gruszki obrać ze skórki (nie odcinać ogonków), a następnie od strony czubka wydrążyć
gniazda nasienne (w sklepach ze sprzętem kuchennym można kupić specjalny przyrząd
do wydrążania). Zagotować dwie szklanki wody z cukrem, cukrem waniliowym i skórką z
cytryny (wyszorowaną i sparzoną). Ugotować gruszki w syropie, tak aby były miękkie, ale
jędrne. Wyjąć owoce z syropu, ustawić ogonkami do góry na talerzyku i ostudzić.
Czekoladę włożyć do kubka, wlać mleko, wstawić kubek do większego naczynia z
gorącą wodą i rozpuścić czekoladę. Przestudzoną, ale jeszcze płynną czekoladą oblać
gruszki i odstawić do zastygnięcia. 100 g > 160 kcal.
Plik z chomika:
sandokan4
Inne pliki z tego folderu:
BERLINER LUFT.doc
(165 KB)
BOMBA CZEKOLADOWA.pdf
(51 KB)
BRZOSKWINIE W KREMIE SZODONOWYM.pdf
(30 KB)
DESER BOGDANA.pdf
(42 KB)
DESER BRZOSKWINIOWO-JOGURTOWY.pdf
(48 KB)
Inne foldery tego chomika:
INNE - 44
JABŁKOWE - 32
LUBIĘ GOTOWAĆ - 28
MAKOWE - 21
NALEŚNIKI ,RACUCHY,OMLETY,PLACKI,BLINY - 26
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin