Czosnkowa.pdf
(
29 KB
)
Pobierz
4243953 UNPDF
Czosnkowa
Składniki
3 duże ząbki czosnku, 2 szklanki mleka, łyżka masła, łyżka mąki, całe jajko i białko, kilka
kropel soku z cytryny, sól,
groszek ptysiowy
Sposób przyrządzania
Czosnek obrać, posiekać, rozgnieść. Do mleka dodać 2 szklanki wody, wrzucić czosnek
i zagotować. Masło utrzeć z mąką i masę tę powoli dodawać do wrzącej zupy, ubijając ją
trzepaczką. Garnek zdjąć z ognia, żółtka wymieszać widelcem z sokiem z cytryny i wlać
do zupy. Ubijając dalej trzepaczką, dodać białka. Posolić i podawać z groszkiem
ptysiowym.
1 porcja zawiera: 7,5 g białka, 12 g tłuszczu, 0,6 g błonnika, 80 mg cholesterolu.
Plik z chomika:
chrzasz2
Inne pliki z tego folderu:
Pikantna zupa czosnkowa by szelmaa.doc
(24 KB)
ASTURYJSKA ZUPA CZOSNKOWA.doc
(26 KB)
zupa czosnkowa; warzywa w ziołach; sałatka - świt w barcelonie.jpg
(1048 KB)
Zupa czosnkowa po hiszpańsku (sopa de ajo).JPG
(17 KB)
Zupa czosnkowa(1).doc
(20 KB)
Inne foldery tego chomika:
1
BARSZCZE
bataty
BULIONY i ROSOŁY
CEBULOWE
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin