Zawiniątka z mięsa kurczaka lub cielęciny.rtf

(5 KB) Pobierz
Zawini¹tka z miêsa kurczaka lub cielêciny

Zawiniątka z mięsa kurczaka lub cielęciny

 

Składniki na 4 porcje:

2 piersi kurczaka lub ok. 50 dag cielęciny sznyclówki

8 kawałeczków żółtego sera

2 łeczki tymianku (ziół prowansalskich)

8 plasterków bekonu

2 łki oleju

 

Mięso podziel na 8 kotlecików, rozbij tłuczkiem na plastry i posyp tymiankiem. Na każdym plastrze połóż kawałeczek sera i zwiń. Plasterki bekonu przetnij wzdł na pół. Przygotowane zawiniątka owiń nimi jak wstąż (końce zepnij wykałaczkami) i posmaruj olejem. Piecz na ruszcie przez 15 minut, a w połowie pieczenia obróć na drugą stronę.

 

Podawaj z ziemniakami (np. pieczonymi) lub białym pieczywem i z zieloną sałatą.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin