Sałatka z fasoli po egipsku.rtf

(6 KB) Pobierz
Sa³atka z fasoli po egipsku

Sałatka z fasoli po egipsku

 

Składniki na 4 porcje:

30 dag fasoli Jaś

czerwona cebula

3 łki oleju

3 łki posiekanego koperku

suszony cząber

l, pieprz

 

Fasolę umyj i namocz na mniej więcej 3 godziny. Po upływie tego czasu odcedź i zalej wrzątkiem. Gotuj około 20 minut. Odlej wodę i zalej fasolę świeżą letnią wodą. Teraz osól i ugotuj do miękkości, ale tak, aby ziarna się nie rozpadły.

 

Cebulę obierz, pokrój w kostkę, następnie sparz i odsącz. Wymieszaj fasolę z przygotowaną już cebulą. Całość polej olejem, dopraw do smaku solą i cząbrem.

 

Sałatkę wstaw do lodówki na co najmniej godzinę. Przed podaniem udekoruj ją świeżo posiekanym koperkiem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin