Barszcz z parówkami.rtf

(6 KB) Pobierz
Barszcz z parówkami

Barszcz z parówkami

 

Składniki na 4 porcje:

1/2 kg wołowiny

kostka Rosołu drobiowo-warzywnego Kogutek WINIARY

liść laurowy

cebula

4 buraki

łka koncentratu pomidorowego

1/4 białej kapusty

łka masła

2 parówki

2 łki octu

Ziarenka Smaku WINIARY

pieprz

 

Mięso zalej około 1,5 l wody, dodaj kostkę rosołową i liść laurowy, gotuj przez godzinę.

 

Buraki (w łupinach) gotuj 30 minut w osolonej wodzie. Kapustę poszatkuj. Cebulę obierz i posiekaj, po czym razem z kapustą zrumień na maśle.

 

Ugotowane buraki odcedź, obierz i pokrój w plasterki. Mięso wyjmij z wywaru i pokrój w kostkę, parówki pokrój w plasterki.

 

Teraz dodaj do wywaru warzywa, koncentrat i mięso. Całość przypraw Ziarenkami Smaku, pieprzem i octem, po czym gotuj 30 minut. Tuż przed końcem gotowania do barszczu dodaj pokrojone parówki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin