Pączki serowe.doc

(20 KB) Pobierz
Pączki serowe

Pączki serowe

Składniki:

3 szklanki maki

2 serki homogenizowane waniliowe

5 jaj

ćwierć szklanki cukru

łyżeczka proszku do pieczenia

szczypta soli

olej do smażenia

cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem, proszek wymieszać z maką. Do ubitej piany stopniowo dodawać delikatnie mieszając, kogel- mogel, serki, mąkę. W rondlu rozgrzać tłuszcz, łyżką wkładać porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone pączki wyjąć cedzakową łyżką na bibułę, osączyć z tłuszczu i jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem.

100g: 309 kcal

12,2 g tłuszczu

125 mg cholesterolu

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin