Bakłażany w sosie pomidorowym.pdf
(
30 KB
)
Pobierz
5856713 UNPDF
Bakłażany w sosie pomidorowym
Składniki:
- 3 kg bakłażanów - oregano - oliwa z oliwek extra virgin - sól
Sposób wykonania:
Bakłażany kroimy w plastry ogrubości 1 cm, układamy warstwami, przesypując solą i
zostawiamy na conajmniej 40 minut. Następnie odlewamy sok, a plastry bakłażana
delikatnie odciskamy w ręku. Piekarnik nagrzewamy do 150ºC. Plastry bakłażana
smarujemy z dwóch stron oliwą, posypujemy solą i oregano, układamy na blasze i
pieczemy 10 - 15 minut na złoty kolor. Upieczone układamy ciasno warstwami w słoikach
do wysokości 3 cm, zalewamy sosem pomidorowym, znów układamy 3 cm bakłażanów,
które zalewamy sosem itd. Zamykamy słoiki i wstawiamy do nagrzanego do 120ºC
piekarnika na 40 minut. Podajemy letnie jako przystawkę lub zapieczone z mozarellą.
Plik z chomika:
Rafiiiiiiiiii
Inne pliki z tego folderu:
Przetwory - przepisy.pdf
(752 KB)
PRZETWORY(1).rar
(1922 KB)
PRZETWORY.rar
(1922 KB)
Smalec domowy.pdf
(28 KB)
Zalewa octowa do ryb.txt
(0 KB)
Inne foldery tego chomika:
!!!Ciekawe!!!!#
;;;;;;;;;;;GRY PO POLSKU;;;;;;;;;;;;
~Rozmowy telefoniczne ~ ~zajrzyj bo fajne
► NALEWKI I WINA ◄
►►►TOP 25 NAJLEPSZYCH HORRORÓW ŚWIATA
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin