Czosnek łagodny i pikantny.pdf
(
30 KB
)
Pobierz
5856723 UNPDF
Czosnek łagodny i pikantny
Składniki:
krem czosnkowy: - 10 - 12 ząbków czosnku - 5 - 7 łyżek oliwy - sól, czarny pieprz
czosnek marynowany: - 8 - 10 ząbków czosnku - 2 - 3 strączki papryki chili - łyżeczka
słodkiej papryki - 300 ml oliwy
Sposób wykonania:
Przygotować krem czosnkowy: w nieduże kawałki folii aluminiowej zawinąć po cztery,
pięć ząbków czosnku. Paczuszki ułożyć na blasze, piec godzinę w temperaturze 200ºC.
Ząbki czosnku wyjąć z folii przestudzić. Miąższ wycisnąć z osłonek, przetrzeć przez
gęste sitko i wymieszać z oliwą tak, aby powstał jednolity krem. Przyprawić do smaku
szczyptą soli i pieprzu. Przełożyć do wyparzonych słoików i dobrze zamknąć.
Przechowywac do 6 miesięcy. Przygotować czosnek marynowany: chili naciąć wzdłuż,
usunąć pestki i pokroić w krążki. Wymieszać ze słodką papryką i oliwą. Obrany czosnek
przełożyć do słoiczków, polać pikantną oliwą. Zamknąć i odstawić na 2 - 3 dni.
Przechowywać do 6 miesięcy.
Plik z chomika:
Rafiiiiiiiiii
Inne pliki z tego folderu:
Przetwory - przepisy.pdf
(752 KB)
PRZETWORY(1).rar
(1922 KB)
PRZETWORY.rar
(1922 KB)
Smalec domowy.pdf
(28 KB)
Zalewa octowa do ryb.txt
(0 KB)
Inne foldery tego chomika:
!!!Ciekawe!!!!#
;;;;;;;;;;;GRY PO POLSKU;;;;;;;;;;;;
~Rozmowy telefoniczne ~ ~zajrzyj bo fajne
► NALEWKI I WINA ◄
►►►TOP 25 NAJLEPSZYCH HORRORÓW ŚWIATA
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin