Szynka cielęca.pdf
(
29 KB
)
Pobierz
4942698 UNPDF
Szynka cielęca
Składniki:
Sposób wykonania:
Z dużej tylnej ćwiartki cielęciny odciąć nerkówkę i kość goleniową, natrzeć mocno solą i
przyprawami (jak szynki na surowo) i zostawić na 2 dni w temperaturze pokojowej.
Zagotować osoloną wodę z dodatkiem liści laurowych, pieprzu, ziela angielskiego i
goździków. Ostudzoną zalewą zalać cielęcinę w dużym garnku, nakryć deseczką i
obciążyć kamieniem. Marynować 2 - 6 tygodni. Podawać po ugotowaniu lub upieczeniu
(można uprzednio szynkę naszpikować słoniną). Szynka cielęca jest bardzo smaczna
również wędzona. Wędzi się ją 6 godzin w zimnyn dymie albo 1 godzinę - w gorącym.
Nie nadaje się do dłuższego przechowywania.
Plik z chomika:
Rafiiiiiiiiii
Inne pliki z tego folderu:
Przetwory - przepisy.pdf
(752 KB)
PRZETWORY(1).rar
(1922 KB)
PRZETWORY.rar
(1922 KB)
Smalec domowy.pdf
(28 KB)
Zalewa octowa do ryb.txt
(0 KB)
Inne foldery tego chomika:
!!!Ciekawe!!!!#
;;;;;;;;;;;GRY PO POLSKU;;;;;;;;;;;;
~Rozmowy telefoniczne ~ ~zajrzyj bo fajne
► NALEWKI I WINA ◄
►►►TOP 25 NAJLEPSZYCH HORRORÓW ŚWIATA
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin