American Brownies.doc

(36 KB) Pobierz
American Brownies

              American Brownies

Składniki

125 g gorzkiej czekolady
75 g miękkiego masła
4 jajka
175 g cukru
1 cukier waniliowy
100 g maki
1/4 łyżeczki soli i proszku do pieczenia
100 g siekanych orzechów włoskich

polewa:

100 g cukru pudru
1 łyżka kwaśnej śmietany
50 g gorzkiej czekolady
10 g miękkiego masła

1. Piekarnik rozgrzać do 200°C. Kwadratowa formę 20 cm natłuścić (ostatecznie może być tortownica 24 cm), posypać mąka i jej nadmiar odsypać.

2. Masło i czekoladę rozpuścić w garnku w niskiej temperaturze, żeby się nic nie przypaliło. Dobrze wymieszać i lekko ostudzić.

3. W misce utrzeć jaka, cukier, cukier waniliowy i sol. Pod koniec dodać make wymieszana z proszkiem do pieczenia. Nie mieszać długo jak będziemy dodawać make. Na końcu dodać posiekane orzechy.

4. Ciasto wlać do formy i równomiernie rozprowadzić. Piec 25 minut. Ostudzić i dopiero dzielić na części.

Jeżeli mamy ochotę możemy przed krojeniem polać ciasto polewa.

Polewa:

Cukier puder wymieszać z kwaśną śmietana, dodać roztopiona i wystudzona czekoladę i masło. Dobrze wymieszać.


 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin