Chutney jabłkowy szybki
Początek formularza
Sposób wykonania:Paprykę opalić naokoło wprost na gazie na czarno(nie spalić) włożyć do miski pokryć szczelnie folią, albo do papierowejtorebki, zakręcić, odstawić na kilkanaście minut. Ma to na celu odparowanie,po czym łatwo zdjąć skórkę. Sparzyć pomidory, zdjąć skórkę, posiekać. Wyjąćpaprykę, zdjąć skórkę, resztki można spłukać pod bieżącą woda, posiekać usuwającgniazda i błony. Obrana cebule zetrzeć na tarce, również obrane jabłko,które natychmiast skropić cytryna. Połączyć z papryka i pomidorami. Łodygiselera umyć, obrać z nitek i drobno posiekać. Czosnek rozetrzeć. Wszystkorazem połączyć dodając chrzan, posolić i gotować na małym ogniu aż sięrozgotuje. Doprawić cukrem i pieprzem i dodać chili do smaku. Do mięsazimnych i gorących
tatanka.com