MG2 Materiały poufne SFINKS POLSKA S.A.
ILOŚĆ PORCJI:
1
NAZWA SKŁADNIKA
Ilość
j.m.
Sałata lodowa
0,200
kg
Pomidor
Ser mozarella
0,125
Czerwona cebula
0,050
Sos winegret
szt.
Bazylia
0,002
Wybieramy do sałaty jak najdojrzalsze pomidory. Ser mozarella musi być biały, dobrej jakości, z zalewy.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA SKŁADNIKÓW:
1. Sałatę porwać na drobne kawałki.
2. Pomidory i mozarellę pokroić w plastry. Grubość plastra pomidora nie powinna przekraczać 6mm.
3. Cebulę pokroić w cienkie półplastry.
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
1. Sałatę ułożyć na talerzu.
2. Plastry pomidora i mozarelli ułożyć na przemian w dwóch rzędach na sałacie i posypać je cebulą.
3. Świeżą lub suszoną bazylią posypać na ozdobę i dla aromatu sałatę i brzegi talerza.
SPOSÓB PODANIA:
1. Sałatę serwujemy na okrągłym talerzu.
WAGA SKŁADNIKÓW NA TALERZU:
Sałata z pomidorami i mozarellą
580
g
RAZEM
tatanka.com