Buraczki z papryką.doc

(21 KB) Pobierz
Buraczki z papryką

Buraczki z papryką

 

3 kg buraczków

1 kg papryki

1 kg cebuli

 

Buraczki ugotować, obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

 

Ugotować zalewę:

1 szklankę oleju z ¾ szklanki octu.

Cebulę i paprykę pokroić w kostkę, wrzucić do gotującej się zalewy, gotować 3 minuty. Wymieszać z buraczkami. Pasteryzować 15 minut.

 

 

 

 

Buraczki z kapustą

 

4 cebule

4 marchewki

1 główka kapusty

4 duże buraki

 

Marchew i buraki ugotować, zetrzeć na tarce. Cebulę i kapustę poszatkować. Wszystko zalać ostudzoną zalewą, zostawić na 1-2 godziny. Pasteryzować ½ godziny.

 

Zalewa:

½ litra wody

½ szklanki octu

½ szklanki oleju

5 łyżek cukru

2 łyżki soli

Zgłoś jeśli naruszono regulamin