Cukinia lub kabaczek w zalewie musztardowej.pdf

(108 KB) Pobierz
733768233 UNPDF
Cukinia lub kabaczek w zalewie
musztardowej
Składniki
2 kg cukinii lub kabaczka (waga po obraniu)
Zalewa musztardowa:
1 litr wody
¾ zklanki octu 10%
1 szklanka cukru
2 łyżki oli
6 łyżek muztardy (np arepkiej)
Do każdego łoika
1 lid laurowy
4 ziarenka ziela angielskiego
2 ząbki czonku
733768233.001.png
Spoób wykonania
Cukinię lub kabaczek obrad ze kórki i wydrążyd rodek Opłukad i
pokroid w paki Przełożyd na durzlak, przelad wrzącą wodą i
otudzid
Do garnka przelad wodę i ocet Dodad cukier i ól Razem
wymiezad, zagotowad i otudzid Natępnie dodad muztardę i
razem wymiezad
Do czytych i uchych łoików włożyd przyprawy lid laurowy,
ziarenka ziela angielskiego oraz pokrojony w plasterki czosnek.
Natępnie ułożyd ciano paki cukinii i zalad zalewą muztardową
Słoiki zakręcid i pateryzowad 20 minut Otudzid Wynied do
ciemnej i chłodnej piwnicy
Składniki wytarczą na 4 łoiki po 900 ml
Smacznego.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin