Kapusta pekińska z brzoskwiniami.rtf

(5 KB) Pobierz
Kapusta pekiñska z brzoskwiniami

Kapusta pekińska z brzoskwiniami

 

Składniki:

mała kapusta pekińska

3 brzoskwinie

opakowanie kiełw rzodkiewki

pojemnik jogurtu naturalnego

łka soku z pomarańczy

sok z cytryny

2-3 kromki razowego chleba

olej, sól, biały pieprz

 

Kapustę oczyść i pokrój w cienkie paseczki. Brzoskwinie obierz, przetnij na pół i po wyjęciu pestek pokrój w plasterki. Teraz czas na przygotowanie sosu: jogurt wymieszaj z sokiem z pomarańczy i cytryny, dopraw solą i pieprzem.

 

Teraz pokrój w kostkę chleb, podsmaż na oleju. Wymieszaj kapustę z kiełkami i brzoskwiniami, polej uprzednio przygotowanym sosem, dodaj grzanki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin