Kwasówka smołdzińska.pdf
(
53 KB
)
Pobierz
4243967 UNPDF
Kwasówka smołdzińska
Składniki
30 dag mięsa, włoszczyzna, 20 dag grzybów leśnych lub
pieczarek, 3 szklanki soku z kwaszonej kapusty, 2 łyżki mąki, 2
łyżki masła, koperek, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Mięso umyć, pokroić. Włoszczyznę obrać, opłukać, pokroić w
słupki. Grzyby oczyścić, pociąć na plastry. Warzywa, mięso i
grzyby zalać sześcioma szklankami wody i ugotować. Następnie
dodać sok z kwaszonej kapusty, przyprawić solą i pieprzem. Zaprawić zupę zasmażką z
mąki i masła. Do posypania podać posiekany koperek.
Plik z chomika:
tatanka.com
Inne pliki z tego folderu:
RĄCZKA GOTUJE. - 05 .01. 2013. - KWAŚNICA NA ŚWIŃSKIM RYJU. - PRAŻUCHA ZE SKWARKAMI. - KOTLET SCHABOWY PO ŚLĄSKU.wmv
(149271 KB)
Szczi z kapusty kiszonej.jpg
(170 KB)
042. 5 stycznia - kwaśnica, prażucha ze skwarkami, kotlet bacy na kapuście z grochem.avi
(152662 KB)
Kwasówka.doc
(19 KB)
Kwasówka wielkopolska.pdf
(28 KB)
Inne foldery tego chomika:
1 Z WARZYW
BARSZCZE
BULIONY i ROSOŁY
CHIŃSKIE
CHŁODNIKI
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin